Vi söker en Graduate Trainee som controller

Vi söker nu en nyfiken och engagerad controller till Nobeli som vill vara en del av vår resa framåt!

Du som söker till oss har minst en kandidatexamen i ekonomi. För att trivas i rollen ser vi att du har en förmåga att kunna jobba både med detaljer men också se helheten. Vi tror också att du har en mycket god förmåga att strukturera, effektivisera och prioritera ditt arbete. Du är målinriktad och driven med ett ödmjukt förhållningssätt. Då mycket av arbetet i rollen sker i interaktion med andra i verksamheten är det viktigt att du är lösningsorienterad i ditt förhållningssätt och har både en god kommunikativ förmåga och samarbetsförmåga.

Vi tror också att det är en fördel att du har mycket goda kunskaper i excel och är van att hantera stora datamängder.

Programmets upplägg
Graduate trainee-tjänsten är en del av Higher Ambition Program där företag och organisationer i Värmland tar ett gemensamt ansvar för kompetensförsörjning i regionen.

Inom Higher Ambition Program kommer du att vara del av en grupp om cirka 15 Graduate Trainees med traineetjänst i olika företag och organisationer, som kommer träffas kontinuerligt under året – i formella och informella sammanhang. Under ditt år som Graduate Trainee kommer du också att delta i Higher Ambition Programs gemensamma utbildningsdel på 13 dagar som fokuserar på framtidsinriktat ledarskap. Under utbildningsprogrammet kommer vi också att göra studiebesök på företag och organisationer kopplade till Higher Ambition Program.

Ditt traineeår på Nobeli
Rollen som controller på Nobeli är bred där den övergripande arbetsuppgiften är att tillsammans med de olika verksamheterna jobba för att öka lönsamheten.

En stor del av rollern är att ge stöd till verksamheterna med analyser och utredningar samt följa upp dem genom olika rapporter och nyckeltal – men även med AD-hoc analyser.

Inom ekonomifunktionen pågår också många projekt vilket innebär att du under ditt traineeår kommer att jobba både med projektredovisning och olika kalkylmodeller.

För att du ska få en grundläggande bas för ditt framtida controller arbete ser vi också att du under ditt traineeår även kommer jobba med redovisning.

Övriga arbetsuppgifter under ditt traineeår:

  • Delaktig i verksamhetens offert och kalkylarbete
  • Finansiell analys, prognos och lönsamhetsuppföljning av verksamheter och tjänster
  • Medverka i bolagets budgetering och prognosarbete och som stöd till verksamheten
  • Bokslutsarbete vid månad och årsbokslut.
  • Arbeta med att utveckla företagets ekonomistyrning tillsammans med ekonomichef
  • Aktivt utveckla företagets intäkts och kostnadskalkyl.
  • Vidareutveckla och förbättra vårt BI-verktyg

Varför ska du välja Nobeli?
Som anställd hos Nobeli erbjuds du en inkluderande arbetsmiljö där du får vara med och bidra till den framtida utvecklingen. Du erbjuds även ett stort utbud av förmåner via förmånsportalen Benify såsom bl.a. friskvårdsbidrag, löneväxling till pension och olika rabatter. Nobeli har 150 medarbetare med en omsättning på ca 230 miljoner och finns i Karlskoga, Örebro och Linköping. Din placering är Karlskoga. Läs mer på www.nobeli.se.

Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Läs mer och ansök

Har du frågor? Kontakta Linda Neander via linda.neander@nobeli.se