Exportspeditör

Vill du arbeta på ett expansivt företag som är inne i en stark tillväxtfas? Vi behöver förstärka vår speditionsavdelning med flera speditörer då vi fått många större uppdrag. Idag är vi ett prestigelöst gäng på 7 personer som med stort engagemang och kundfokus framförallt jobbar med internationella transporter och tull. Nu behöver vi dig som vill bli en del av detta team.
Som speditör på Nobeli jobbar du i ett nära samarbete med våra uppdragsgivare som också är våra ägare. Det är ett högt tempo och stor efterfrågan på våra tjänster där vi blir en viktig del i en större helhet. Du erbjuds ett utvecklande uppdrag i nära relation med kollegor, kunder och leverantörer.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Operativ exportspedition, vilket bland annat innebär;
·       Välja och boka frakter med lämplig transportör på en global nivå med i stort sett alla transportsätt
·       Samla ihop underlag för att t.ex. iordningställa containerlastlistor
·       Upprätta transport-och handelsdokument som t.ex. exportdeklarationer, farligt-gods deklarationer och transportinstruktioner
·       Kontakt med olika utländska aktörer som tull- och transportagenter, myndigheter och godsmottagare
·       Att i offertstadiet stötta och hjälpa våra uppdragsgivare med fraktpriser och transportupplägg
·       Agera expert och bollplank åt våra uppdragsgivare inom området transport och tull


Önskvärda kvalifikationer:
Du har flerårig erfarenhet av speditionsyrket eller så kanske du idag arbetar med bilspedition, projektadministration eller orderhantering och vill ta steget in i en mer komplex transportvärld.
Som person är du prestigelös, engagerad och ordningsam. Du tycker om att samverka med andra och har lätt för att knyta kontakter. Du uppskattar att arbeta i miljöer där förutsättningar kan ändras med kort framförhållning och där du får ta stort ansvar för och lösa eventuella utmaningar som tillkommer. För oss är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och bidrar till en god stämning i arbetsgruppen.
Vi ser också att du har:
·       Tidigare erfarenhet av transportbokning alt orderhantering och/eller projektadministration
·       Kunskaper inom excel
·       Mycket god svenska och engelska, då all kommunikation och dokumentation sker inom båda språken.
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av/inom internationella transporter samt olika regelverk som ADR/IMDG och IATA.
På grund av semesterperiod kommer vi hantera ansökningarna efter ansökningstidens slut.


Om företaget
Vi erbjuder utvecklande uppdrag i nära relation med kollegor och kunder. Då företaget befinner sig i en expansiv fas får du ta stort eget ansvar samtidigt som vi prioriterar kompetensutveckling, resurser och stöd för att du ska lyckas och utvecklas i din yrkesroll. Vår värdegrund är viktig för oss och den bygger på respekt och omsorg för kunden, affären och varandra.

Som anställd hos Nobeli erbjuds du en inkluderande arbetsmiljö där du får vara med och bidra till den framtida utvecklingen. Du erbjuds även ett stort utbud av förmåner via förmånsportalen Benify såsom bl.a. friskvårdsbidrag, löneväxling till pension och olika rabatter samt möjlighet till hemarbete.

 

Kontakt:
Ann-Kristiina Nilsson
Avdelningschef Spedition
0709677903
Maila mig

Linda Neander
0738611424
Maila mig

Villkor
Anställningsform: Tillsvidare
Varaktighet:Tillsvidare
Arbetstid:Heltid
Lönevillkor:Fast
Körkort:Personbil

Ansökan
Sista ansökningsdag
2023-08-13

Publiceringsdatum
2023-06-16

 

ANSÖK HÄR