Medarbetare berättar

Här får du möta några av oss som arbetar på Nobeli.

Karin Gunnarsdotter

Berätta om din tid på Nobeli?
Jag började på Nobeli sommaren 2010 och har under hela tiden arbetat inom Dokumenthantering med Microsoft Office-utveckling. Vi utvecklar och förvaltar dokumentmallar, Word, Excel och PowerPoint, och har även tagit fram egna lösningar för att exempelvis kunna uppdatera ett stort antal dokument med en ny logotyp, nytt sidhuvud, utbyte av information i dokumenten osv.

Vad är det bästa med jobbet?
Kundkontakterna, omväxlande arbetsuppgifter, utmaningarna att lösa nya saker som ofta kommer från kunderna – och kollegorna förstås!

Vilka egenskaper är de bästa för din roll?
Nyfiken på att lära nya saker, flexibel, lösningsorienterad och serviceinriktad.

Hur ser du på dina utvecklingsmöjligheter inom företaget?
Jag känner att jag har alla chanser att få lära mig nya saker och utvecklas, både inom och utanför min nuvarande roll.

Malin Nordqvist

Berätta om din tid på Nobeli?
Det var en gång 2011 då jag började min resa som Säljare/Projektledare för våra externa Telefonitjänster. Införsäljningen gick mycket bra och Projektledarhatten sattes på. Nya konsultsäljare kom in och hatten Projektledare satt kvar ytterligare ett antal år för att ta hand om alla de nya kunderna. Det blev sedan en omorganisation och en del arbetskamrater kom och en del gick – säljhatten åkte på igen.

Det gick tyngre och tyngre några år för telefonitjänsten och omorganisationerna fortsatte inom företaget, tillslut kom beslutet om att vi skulle avveckla telefonitjänsten vilket kändes som en lättnad – äntligen fått ett besked!

Hatten för Projektledning togs på igen och idag driver jag flera stora projekt (bland annat fick jag ansvaret för projektet nedläggningen av Telefoniavdelningen, vilket har varit spännande! Samtliga kollegor erbjöds nya tjänster inom företaget ska tilläggas).

Den senaste tiden har varit oerhört stimulerande och utvecklande. Det blåser i alla Nobeliflaggor och det känns som vi styr i rätt kurs. Jag är övertygad om att det kommer blåsa lite åt alla väderstreck ibland och det hör till enligt min tidigare erfarenhet. Mina kollegor och min chef är fantastiska och jag ser fram emot att fortsätta resan med Nobeli.

Vad är det bästa med jobbet?
Kollegorna och utmaningarna i vardagen. Tempot är högt och ingen dag är den andra lik.

Vilka egenskaper är de bästa för din roll?
Lugn, strukturerad, förutseende, lösningsfokuserad och att se möjligheter i allt. Närheten till skratt och se det positiva i vardagen är oerhört viktigt, för att vi alla ska trivas och klara av resans utmaningar.

Hur ser du på dina utvecklingsmöjligheter inom företaget?
De är mycket goda. Jag tycker att jag utvecklas dagligen och lär mig nya saker.