Centralt

Har vi kommit till ett normalläge?

I mars 2020 slogs vi alla av insikten att det vi betraktar som normalt och vardagligt förändrades i grund och botten. Jag tänker givetvis på pandemin som svept över oss alla.

Människor har lidit och ansträngningarna inom hälso- och sjukvården har varit enorma. Hela samhällssystemet har satts på ett prov på ett sätt som inte upplevts sedan Världskrigen. Konsekvenserna för verksamheter och företag har varit betydande, många har sett sina livsverk gå upp i rök. Det finns mycket tragik och personliga öden bakom statistiken som visas i media.

Jag och många med mig har längtat efter att kunna säga att vi kan lägga corona bakom oss. När detta skrivs är det dagen då ännu flera restriktioner lyfts bort av myndigheterna. Förhoppningen är att vi inte behöver se att nygamla restriktioner införas pånytt. Därför har vi fortsatt ansvar att följa de rekommendationer som meddelats.

De sista 18 månaderna har självfallet påverkat Nobeli. Tack vare tidiga insatser med hemarbete, med isolering och avskärmning av verksamheter som inte gått att hantera på distans, har vi kunnat leverera alla tjänster till våra kunder på det sätt som vi lovat. Personalens lojalitet har än en gång visat sig vara enorm även om omständigheterna varit ovana och nya för oss alla.

Därför är jag mycket stolt och ödmjukt tacksam när jag konstaterar att Nobeli har hittills tagit sig igenom corona-epidemien på ett bra sätt.

Vi har klarat detta utan att tillgripa korttidsarbete och inte heller behövt permittera anställda.

Vi har bland annat nyttjat tiden med att vidareutveckla våra tjänster och vår verksamhet. Vi har tagit flera viktiga steg inom lönehanteringstjänster, inom tjänster med säkerhetstekniska lösningar och inom informations- och dokumenthanteringstjänster.

Personalen på Bofors Hotel, som är en del av Nobeli, har kämpat med näbbar och klor med att ta sig igenom en mycket tuff period. De har dessutom vidareutvecklat och nyutvecklat flera erbjudande under tiden.

Jag konstaterar därför att Nobeli är starkare än någonsin. Vi kan erbjuda kunder nya lösningar på dagens och morgondagens utmaningar.
Vi har en positiv syn på framtiden och vill ta oss an den tillsammans med gamla och nya kunder.

Jag vågar lova att Nobeli kommer att förenkla din vardag och skapa enkel och trygghet när du och din verksamhet inleder ett samarbete med oss.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Jag önskar dig en vacker och trevlig höst innan det är dags att tända adventsljusen.

Karlskoga 29 september 2021
Lennart Fräjdin, VD